අවශ්ය ද්රවය
කුකුළු මස්
කිලෝ 1
කොත්තමල්ලි ඇට
තේ හැදී 1
තල ඇට තේ හැදී 1/2
සුදුරු තේ හැදී
1/4
ගම්මිරිස් ඇට 5
උළුහාල් තේ
හැදී 1/2
සුදුළුනු බික් 2
ගාගත් පොල්
ගෙඩි 1/2
සිහින්ව ලියාගත්
ලොකු ළුණු ගෙඩි 2
වියලි මිරිස්
කරල් 2
කහ තේ හැදී
1
ගිතෙල් තේ හැදී
2
ගෙඩියක පොල්
කිරි
කුඩාවට කපා ගත්
තක්කාලි ගෙඩි 1/2
කරපිංචා
ස්වල්පයක්
පොල්තෙල් තේ
හැදී
1
ලුණු අවශ්ය
පමණට
සාදන ක්රමය
·
පළමුව මසාලා පව්ඩර් එක
සාදා ගත යුතුයි.
·
හොදින් වියලා ගත්
කොත්තමල්ලි ඇට,තල ඇට,සුදුරු,ගම්මිරිස්, වියලි
මිරිස් කරල්,උළුහාල් කබලේ බැද හොදින් කුඩු වන තුරු
බ්ලෙන්ඩරයේ අඹරා ගන්න.
·
දැන් මෙම මිශ්රණය
පසෙකින් තබා භාජනයක් ගෙන ලිප තබා තෙල් ස්වල්පයක් රත් වීමට තබන්න.
·
තෙල් ටික රත් වෙන විට
සකසා ගත් මසාලා මිශ්රණය එයට දමා විනාඩි 4ක් 5ක් පමණ බැද ගන්න.
·
පසුව එම මිශ්රණය
වෙනත් භාජනයකට දමා පසෙකින් තබා එම ලිප තැබු භාජනයම ගෙන එයට ගිතෙල්,ළුණු,තක්කාලි
දමා විනාඩි 3ක් කලවම් කරන්න.
·
දැන් එයටම ගාගත්
පොල්,කහ කුඩු,කරපිංචා එක්කර තවත් විනාඩි 5ක් පමණ හැදිගාන්න.
·
දැන් ලිප නිවා මිශ්රණය
නිවෙන්නට පසෙකින් තබන්න.
·
පෙර සකසා ගත් මසාලා
මිශ්රනය සමග දැන් සකසා ගත් මිශ්රනයත් බ්ලෙන්ඩරයට දමා හොදින් අඹරා ගන්න.
·
එම මිශ්රණය ඔබට
පේස්ට් එකක් ආකාරයට සැකසී ඇති අයුරු දකින්නට පුළුවන්.එම මිශ්රනයත් පසෙකින් තබා
දැන් වෙනත් භාජනයක ගන්න.
·
භාජනයක් ගෙන ලිප තබා
තෙල් රත් වන විට එයට ළුණු සහ තක්කාලි එක්කර රන්වන් වනතුරු බැද ගන්න.
·
දැන් එයට කුකුළු මස්
කැබලි එක්කර ගන්න.
·
ලිපේ ගින්දර අඩුකර භාජනය
පියනකින් වසා විනාඩි 10ක් පමණ තබා එක්වරක් හොදින් හැදී ගා මිශ්ර කරගන්න.
·
දැන් එම කුකුළු මස්
මිශ්රණයට පෙර සකසා ගත් මසාලා මිශ්රණය සමග කරපිංචා සහ රස අනුව ලුණු එක් කර නැවතත්
හොදින් හැදී ගා මිශ්ර කර ගන්න.
·
නැවතත් පියන වසා මද
ගින්දරේ විනාඩි 10ක් පමණ පිස ගන්න.
·
විනාඩි 10
ගත වූ පසු එය වතුර කෝප්ප හතරක් එක් කර ගින්දර වැඩි කර විනාඩි
දෙකක් පමණ පිසගන්න.
·
පසුව ගින්දර අඩු කර
පියන වසා කුකුළු මස් හොදින් පිසෙන තුරු පිසගන්න.
·
දැන් ලිප නිවා කුකුළු
මස් කරිය උණු උණුවෙම තියෙද්දී පොල්කිරි එකතු කර හොදින් මිශ්ර කර ගන්න.
·
දැන් අහාරයට ගන්න
පුළුවන්...
ජනයුගය පුවත්පත රහ අතිරේකය
No comments:
Post a Comment