ඔන්න දැන් කියලා දෙන්න යන්නෙ ගරම් මසාල පවුඩර් හදා ගන්න විදිහ. සම්බාර් මසාලා පව්ඩරුයි ගරම් මසාල පවුඩරුයි කියන්නෙ වර්ග දෙකක්. පටලවා ගන්න එපා. මේක ගොඩක් ඉන්දියන් විදිහට හදන කෑම වලට තමා ගන්නෙ.
අවශ්ය දෙවල්:
කොත්තමල්ලි ඇට කප් 1/4
කරදමුංගු මේසහැදි 2
ගම්මිරිස් ඇට මේසහැදි 2
කරාබු නැටි මේසහැදි 2
මාදුරු මේසහැදි 1
බිරියානි මල් (Star Anise) 3-4
කුරුදුපොතු අගලේ කැලි 5-6
සාදික්කා ටිකක් (නට් මෙග්)
බේ ලීෆ් කොල 8-9
සුදුරු තේහැදි 1
සාදාගන්නා ආකාරය:
මේ සියල්ලම භාජනයකට දමා අඩු ගින්දරේ පොඩි වේලාවක් කබලේ බැද ගන්න.
පසු ටිකක් රස්නේ ගතිය තිබියදිම බෙලෙන්ඩර් කර පෙනෙරයකින් හලා ගෙන, හොදින් නිවුනාට පසු බෝතලයකට දමා හුලං නොවදින ලෙස අසුරා ගන්න...
No comments:
Post a Comment