තන්දූරි චිකන්.... - SLViki

Latest

Monday, February 13, 2017

තන්දූරි චිකන්....


ඉන්දියානු ආහාර අපේ සංස්කෘතියට ගැලපෙන පරිදි පහසුවෙන් හා රසවත්ව සාදාගැනීමට එක්වන්න.

අවශ්‍ය ද්‍රවය

ලුණු කුඩු මේස හැදි 1 1/2

මුදවපු කිරි (plain yogurt ) මේස හැදි 6

ඉගුරු කැබැල්ලක්

සුදුළුණු ගෙඩි 1

ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1/2

දෙහි යුෂ මේස හැදි 2

මිරිස්කුඩු තේ හැදි 2 1/2

සුදුරු කුඩු මේස හැදි 1

තුනපහ කුඩු තේ හැදි 1/2

කොත්තමල්ලි කුඩු තේ හැදි 1/2

කහකුඩු ( ස්වල්පයක්)

රතුපාට වර්ණක( ස්වල්පයක්)

කුකුල් මස් ගාත(CHICKEN LEG) 6

සාදාගන්නා ආකාරය

පළමුව කුකුල් මස් සුද්ද කර ගන්න.කුකුල් මස් වල තැනින් තැන කපා ගන්න.(ඉක්මනින් පිසෙන නිසා හා හොදින් ලුණු,මිරිස් උරාගන්නා නිසා )
මිරිස්කුඩු තේ හැන්දක් ,දෙහි යුෂ මේස හැදි 1ක් ,ලුණු කුඩු මේස හැදි 1ක් භාජනයකට දා හොදින් කවලම් කර කුකුල් මස් වල හොදින් තවරා පැය භාගයක් පමණ පැත්තකින් තබන්න.
වෙනත් භාජනයක් ගෙන එයට මුදවපු කිරි,ලුණු කුඩු,දෙහි යුෂ,ගම්මිරිස් කුඩු,කහ කුඩු ස්වල්පයක්,කොත්තමල්ලි කුඩු ,තුනපහ කුඩු,සුදුරු කුඩු,මිරිස්කුඩු,ඉගුරු-සුදුළුණු පේස්ට් එකතු කර හොදින් කවලම් කර පසු රතු වර්ණකය එකතු කර හොදින් කවලම් කර ඉහත සාදාගත් කුකුල් මස් මෙම මිශ්‍රනයට දමා හොදින් තවරා ගන්න.
කැරට්,ලීක්ස්,සැල්දරි කැබලි වලට කපා තැටියක තැනින් තැන අසුරා කුකුල් මස් එය මත අසුරා විනාඩි
20-25අතර 250 c අවන් එකක තබන්න.

වැදගත් කරුණු

ඉගුරු සුදුළුණු බේලන්ඩ් කරන්න... 



No comments:

Post a Comment